Blogi 

LogoArt-taideterapia tuo sisäisen maailman näkyväksi

Jamilahden kansanopistossa on meneillään järjestyksessään toinen LogoArt-taideterapiaohjaajakoulutus. 2,5-vuotisessa koulutuksessa yhdistyvät logoterapian ja taideterapian periaatteet sekä menetelmät. Kouluttajina toimivat Marianne da Silva Prado ja Irmeli Lehtioksa. Opiskelijoilta ei edellytetä taiteellista osaamista, sillä LogoArtin tavoitteena ei ole esittävä taide, vaan taiteen avulla saavutettava tasapainoinen olotila ja oma hyvinvointi. Maalaaminen on prosessi, jonka avulla on mahdollista saada kosketus sisimpään sekä edistää omaa kasvua ja luovuutta. – Ydinajatuksena on taiteellisen työskentelyn kautta parantaa itsetuntemusta, kirkastaa elämäntarkoitusta sekä vahvistaa muutosvalmiutta, kiteyttää Lehtioksa.

Opiskelijat edustavat eri ammattialoja, muun muassa graafista suunnittelua, psykiatrista sairaanhoitoa, kulttuurituotantoa, erityisnuorisotyötä. Opiskelijat ovat myös hakeutuneet koulutukseen erilaisista syistä: joku haluaa täydentävää osaamista ja lisätyökalun omaan työhönsä, toinen hakee vahvuutta omalle itselleen. Reilu vuosi sitten alkaneen koulutuksen annin kerrotaan jo ilmenneen tasapainon ja henkisen kasvun tunteena, oman riittävyyden tunnistamisena sekä ulkopuolisuuden tunteesta eroon pääsemisenä. Koulutuksen koetaan myös osoittavan parantamisalueita opiskelijan omassa toiminnassa sekä kehittävän vuorovaikutustaitoja.

Opiskelijat kiittelevät kilvan opettajiaan – ja toisiaan: tämä on ryhmä, jossa voi olla oma itsensä. Ryhmä kokee voimakasta yhteisöllisyyden ja luottamuksen tunnetta; kaikenlaiset tunteet uskalletaan näyttää sekä ottaa vastaan. Ryhmästä saatu voima heijastuu paitsi opiskelijan omaan toimintaan, myös hänen ympäristöönsä; oma voimaantuminen jakaa säteitään muidenkin ylle.

Teksti: Pia Puheloinen

Jamilahti

Uudistuneet sisällöt, ammattitaitoiset opettajat ja tekemisen meininkiä. Kaikki edellytykset viettää ainutlaatuinen vuosi ja omaksua tulevaisuuden tietotaitoa.

Tutustu tarjontaamme ja laita hakemus, kutsumme sinut haastatteluun

Toimisto

Jamilahden kansanopisto
Tikkupolku 1, 49460 Hamina
0400 318 456
toimisto(at)jamilahti.fi

Jamilahti muualla verkossa

Toukokuun 25. päivästä alkaen henkilötietojen käsittelyä ohjaa koko EU-aluetta koskeva yleinen tietosuoja-asetus. Siksi haluamme muistuttaa asiakkaitamme tietojen turvallisen ja luotettavan käsittelyn merkityksestä. Lue Tietosuojaseloste