Blogi 

Yliopistotason kurssilla kielitaito karttuu vauhdilla!Kevätaurinko loistaa kilpaa hymyilevien kasvojen kanssa: Jamilahden kansanopistossa vietetään espanjankielenkurssin päättäjäisiä. Yhden lukuvuoden kestänyt kurssirupeama on takanapäin.
– Vaativa urakka, toteavat opiskelijat, mutta kutenkin silminnähden tyytyväisinä omaan saavutukseensa. – Täällä on yhdessä lukuvuodessa edetty samaan tasoon kuin harrastepohjaisissa opinahjoissa tavallisesti neljässä vuodessa.
Opetusta on ollut kahtena päivänä viikossa, puolitoista tuntia kerrallaan. Lisäksi kotitehtäviä on ollut runsaasti. – Kieltämättä yliopisto-opiskelun tahti on ripeä, myöntää opettaja Annukka Mack. – Mutta kaikki selvisivät! hän iloitsee palauttaessaan koepapereita.

Opiskelijat kilvan kiittelevät opettajaansa. – Hän on ihana, loistava, kannustava, he luettelevat.
 – Mutta tiukka! he myöntävät. Paitsi opitusta kielitaidosta, he ovat mielissään myös espanjalaisen kulttuurin annista. Annukka Mack on syntynyt ja viettänyt ensimmäiset kahdeksantoista vuotta Espanjassa. – Kieli on osa kulttuuria. On hyvä tietää, miksi jossakin yhteydessä käytetään mitäkin sanoja ja sanontoja.

Syksyllä aloittanut espanjankielen alkeisryhmä on toteutettu yhteistyössä Kymenlaakson kesäyliopiston kanssa, Helsingin yliopiston vaatimusten mukaisesti. Opintopisteitä kurssista kertyi kolme. – Halusimme tuoda alueelle yliopistotason kielikoulutusta, toteaa Kymenlaakson kesäyliopiston rehtori Elina Ivakko. – Ja meillä oli tarjota siihen natiivi opettaja, jatkaa Jamilahden kansanopiston rehtori Sanna Gango. Molemmat pitävät yhteistyötä hedelmällisenä ja jatkamisen arvoisena. Tulevana syksynä tarjolla on jatkoryhmän lisäksi myös uusi alkeisryhmä.

Syksyn jatkokurssilta opiskelijat odottavat yhä sujuvampaa verbaalista kielitaitoa. – Sellaiset intensiiviset keskustelutuokiot olisivat kivoja, he tuumivat. – Mutta ensin meidän täytyy oppia subjunktiivi, he selittävät. Subjunktiivi? Mikä on subjunktiivi? – Ei me tiedetä vielä. Mutta me opimme senkin, he vakuuttavat hersyvän naurun kera.

Teksti: Pia Puheloinen

Jamilahti

Uudistuneet sisällöt, ammattitaitoiset opettajat ja tekemisen meininkiä. Kaikki edellytykset viettää ainutlaatuinen vuosi ja omaksua tulevaisuuden tietotaitoa.

Tutustu tarjontaamme ja laita hakemus, kutsumme sinut haastatteluun

Toimisto

Jamilahden kansanopisto
Tikkupolku 1, 49460 Hamina
0400 318 456
toimisto(at)jamilahti.fi

Jamilahti muualla verkossa

Toukokuun 25. päivästä alkaen henkilötietojen käsittelyä ohjaa koko EU-aluetta koskeva yleinen tietosuoja-asetus. Siksi haluamme muistuttaa asiakkaitamme tietojen turvallisen ja luotettavan käsittelyn merkityksestä. Lue Tietosuojaseloste