Blogi 

Jamilahden kansanopisto ja Kymenlaakson Opisto yhdistyvät

 

Kymenlaaksoon syntyy yksi Suomen suurimmista vapaan sivistystyön kansanopistoista, kun Jamilahden kansanopisto ja Kymenlaakson Opisto yhdistävät koulutustoimintansa Kymenlaakson Opistoksi 1.1.2020 alkaen. 

Yhdistymisen taustana ovat muutokset opistojen toimintaympäristössä. Yhteiskunnan, opiskelija-aineksen ja koulutuskentän muutokset edellyttävät entistä vahvempaa kehittämisotetta, määrätietoista pitkän tähtäimen suunnittelua ja toisaalta nopeaa reagointia. Vapaan sivistystyön opistoille tulee jatkossa entistä enemmän painoarvoa elinikäisen oppimisen korostuessa. 

Opistojen näkemys on, että maakunnallinen opisto pystyy palvelemaan entistä paremmin ja monipuolisemmin Kymenlaaksoa. Suurin välittömästi opetustoimintaan vaikuttava muutos on, että kansalaisopistolupa on saatu myös Haminan alueelle. Tämä mahdollistaa entistä laajemman lyhytkurssitarjonnan myös opiston Haminan toimipisteessä.

Käytännössä yhdistyminen ei muuta opistojen arkipäivää: toiminta jatkuu molemmissa toimipaikoissa ja uutta kehitetään koko ajan aiempaa vahvemmin. 

 Kymenlaakson Opisto 1.1.2020

-Tarjoaa vapaan sivistystyön kansalaisopisto- ja kansanopistokoulutusta Kouvolassa ja Haminassa

-Toimipisteet Inkeroisissa Kouvolassa ja Jamilahdessa Haminassa

- Kansanopiston linjoilla opiskelijoita n. 350 vuosittain

- Kansanopiston opetustarjonnassa mm. graafinen ala, peliala, erityisopetus, avoimen yliopiston opintoja, maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus, kieli- ja kansainvälisyyskoulutuksia

Lisätietoja:

rehtori Olli Laurila, p. 050 363 6371, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

rehtori Sanna Gango, p. 044 011 2437, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jamilahti

Uudistuneet sisällöt, ammattitaitoiset opettajat ja tekemisen meininkiä. Kaikki edellytykset viettää ainutlaatuinen vuosi ja omaksua tulevaisuuden tietotaitoa.

Tutustu tarjontaamme ja laita hakemus, kutsumme sinut haastatteluun

Toimisto

Jamilahden kansanopisto
Tikkupolku 1, 49460 Hamina
0400 318 456
toimisto(at)jamilahti.fi

Jamilahti muualla verkossa

Toukokuun 25. päivästä alkaen henkilötietojen käsittelyä ohjaa koko EU-aluetta koskeva yleinen tietosuoja-asetus. Siksi haluamme muistuttaa asiakkaitamme tietojen turvallisen ja luotettavan käsittelyn merkityksestä. Lue Tietosuojaseloste