Blogi 

Optio onnesta

Luonto on siirtynyt syysaikaan: lehdet putoavat puista ja muuttolinnut lähtevät. Luonto kuolee, sanovat syksyn synkistelijät. Vaan ei kuole ihmisluonto! Sille syksy on tyypillisesti uuden aloittamisen aikaa; opiskelun, harrastuksen, kuntokuurin, yhdistystoiminnan… Syksy lupaa muutoksen tuulia - ja muutokseen sisältyy aina optio onnesta, onnellisuudesta, onnenkantamoisesta.
Mutta mitäpä, jos onni lymyileekin tyyntyvissä tuulissa, hiljaisuudessa? Miltä tuntuisi syksy ilman sitoumuksia ja lupauksia, ilman tiukkaa aikataulutusta ja asetettuja tavoitteita? Ilman lähtemisen, osaamisen ja suorittamisen pakkoa. Uskaltaisiko sitä kokeilla, syksyä ilman suunnitelmia? Jospa tänä syksynä vain rauhoittuisi ja keräisi voimia pimeän talvikauden varalle. Kaivautuisi karhun lailla sohvan syliin, antautuisi kynttilänvalon lempeään hämyyn ja yrittäisi olla ajattelematta mitään. Olen varma, että siitä olotilasta syntyisi kuningasideoita, joita voisi ryhtyä toteuttamaan heti talviunilta herättyä! Tai ehkä jo ennen joulua. Tai ennen kuin viimeisetkin lehdet ovat varisseet maahan.

Teksti: Pia Puheloinen

Jamilahti

Uudistuneet sisällöt, ammattitaitoiset opettajat ja tekemisen meininkiä. Kaikki edellytykset viettää ainutlaatuinen vuosi ja omaksua tulevaisuuden tietotaitoa.

Tutustu tarjontaamme ja laita hakemus, kutsumme sinut haastatteluun

Toimisto

Jamilahden kansanopisto
Tikkupolku 1, 49460 Hamina
0400 318 456
toimisto(at)jamilahti.fi

Jamilahti muualla verkossa

Toukokuun 25. päivästä alkaen henkilötietojen käsittelyä ohjaa koko EU-aluetta koskeva yleinen tietosuoja-asetus. Siksi haluamme muistuttaa asiakkaitamme tietojen turvallisen ja luotettavan käsittelyn merkityksestä. Lue Tietosuojaseloste