Blogi 

Rexin blogi 1/Kohti osaamisen aikaa

Globalisaatio, ilmastonmuutos, muuttoliike, jatkuva oppiminen… siinä muutamia teemoja joita pohdiskelimme tällä viikolla kansanopistojen rehtoripäivillä. Maailmoja syleilevää, mutta samalla niin lähellä meitä.

Globaalit ja kansalliset ilmiöt vaikuttavat kansanopistojen työhön ja arkipäivään tässä ja nyt ja tulevaisuudessa. Me elämme maailmassa, maailma meissä. Tunnistamme nykyhetken, aavistamme tulevaisuuden. Olemme matkalla kohti osaamisen aikaa, jossa osaamisen uudistaminen ja lisääminen on tie tasapainoiseen ja menestyvään yhteiskuntaan. Osaaminen luo hyvinvointia, vähentää eriarvoisuutta, tasoittaa kuiluja, tuo kasvua. Osaaminen on tulevaisuuden tärkein pääoma.

Tämän päivän kansalaisen tulee olla ikuinen opiskelija. Oppimista tapahtuu kaiken aikaa, useissa paikoissa, elämän eri tilanteissa. Pärjätäkseen aktiivisena kansalaisena, ollakseen osa yhteiskuntaa, osaamisen päivittäminen läpi elämän on välttämätöntä. Enää ei puhuta pelkistä tiedoista ja taidoista, vaan puhutaan selviytymisestä, kokonaisvaltaisesta kyvystä olla ihminen tässä maailmassa.

Vapaa sivistystyö tarjoaa mahdollisuuksia elinikäiseen ihmisyyden opiskeluun. Sillä on kyky vastata nopeasti yhteiskunnan tarpeisiin ja muutoksiin. Vapaan sivistystyö ottaa ihmisen vastaan tasavertaisena kanssaihmisenä. Vapaa sivistystyö hengittää tätä aikaa ja ennakoi tulevaa.

Tässä yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa vapaan sivistystyön momentum on nyt. Osaammeko käyttää sen hyödyksi myös täällä Kymenlaaksossa?

Teksti: Sanna Gango

Jamilahti

Uudistuneet sisällöt, ammattitaitoiset opettajat ja tekemisen meininkiä. Kaikki edellytykset viettää ainutlaatuinen vuosi ja omaksua tulevaisuuden tietotaitoa.

Tutustu tarjontaamme ja laita hakemus, kutsumme sinut haastatteluun

Toimisto

Jamilahden kansanopisto
Tikkupolku 1, 49460 Hamina
0400 318 456
toimisto(at)jamilahti.fi

Jamilahti muualla verkossa

Toukokuun 25. päivästä alkaen henkilötietojen käsittelyä ohjaa koko EU-aluetta koskeva yleinen tietosuoja-asetus. Siksi haluamme muistuttaa asiakkaitamme tietojen turvallisen ja luotettavan käsittelyn merkityksestä. Lue Tietosuojaseloste