Blogi 

Rexin blogi 2/Kansanopisto - minuuden kiihdyttämö

Monet peruskoulun ja lukion päättävät ovat jälleen mahdottoman tehtävän edessä: pitäisi tietää ja päättää. Tähän saakka koulujärjestelmä on kuljettanut turvallista putkea pitkin, mutta se päättyy nyt. Mitä sen jälkeen? Olenko lainkaan tutustunut itseeni, tunnistanko omat vahvuuteni ja heikkouteni?  Miltä maailma näyttää edessäni? Miten selviän siellä, minkä polun valitsen?

Moni nuori empii ja epäröi, menee kaksi askelta eteen, yhden taakse, eksyy rastien välillä, valitsee väärän reitin, kulkee pidemmän matkan.

Kansanopistot ovat perinteisesti olleet kasvun paikkoja näille nuorille, pysäkkejä epäileville. Opistoissa on vahva välittämisen ja coachingin perinne. Kansanopistojen toiminta pohjautuu kohtaamiseen, vuorovaikutukseen, itsetuntemuksen lisäämiseen, kokonaisvaltaiseen oppimiseen. Tavoitteena on ohjata oikealle polulle, löytää jokaisen opiskelijan kohdalla vastaus kysymykseen ”Kuka minä olen?”. Kansanopistot ovat kokonaisvaltaisen minuuden kiihdyttämöitä.

Itsensä tunteminen on välttämätöntä oikean suunnan ottamisessa, omien toiveiden ja unelmien löytämisessä. Mutta antaako yhteiskuntamme tälle pysähtymiselle ja pohdinnalle aikaa?

Teksti: Sanna Gango

Jamilahti

Uudistuneet sisällöt, ammattitaitoiset opettajat ja tekemisen meininkiä. Kaikki edellytykset viettää ainutlaatuinen vuosi ja omaksua tulevaisuuden tietotaitoa.

Tutustu tarjontaamme ja laita hakemus, kutsumme sinut haastatteluun

Toimisto

Jamilahden kansanopisto
Tikkupolku 1, 49460 Hamina
0400 318 456
toimisto(at)jamilahti.fi

Jamilahti muualla verkossa

Toukokuun 25. päivästä alkaen henkilötietojen käsittelyä ohjaa koko EU-aluetta koskeva yleinen tietosuoja-asetus. Siksi haluamme muistuttaa asiakkaitamme tietojen turvallisen ja luotettavan käsittelyn merkityksestä. Lue Tietosuojaseloste