Blogi 

Rexin blogi 3/Kuka maksaa avaimet?

”Kiitos että annoitte avaimet siihen minne minun pitää mennä ja mitä minun täytyy tehdä. Avaimet opiskeluun ja elämään.” Siinä paras kiitos, jonka olen opiskelijaltamme saanut. Tämän palautteen jälkeen on ollut helppo vastata kysymykseen organisaatiomme perustehtävästä: se on avaimien jakaminen.

Meidän jokaisen avainnippu on omanlaisensa ja se täydentyy elämän edetessä. Työelämä vaatii uusia avaimia, kun lukitukset ovat vaihtuneet, ehkä modernisoituneet. Vaaditaan jatkuvaa avainten päivittämistä, uusia keinoja ratkoa haasteita yhä monimutkaisemmassa maailmassa.

Ehdimmekö, jaksammeko ja onko meillä varaa uusia avaimia koko ajan? Kuka maksaa viulut? Irma vai firma? Julkinen sektori? Kaikki yhdessä? Milloin ja missä tilanteissa?

Oppiminen tapahtuu monissa eri elämäntilanteissa, siksi sytykkeitä oppimiseen ja oivaltamiseen on viljeltävä laajalti. Tarvitaan laajaa hallintorajat ylittävää keskustelua siitä, miten ja millä resursseilla elinikäinen jatkuva oppiminen, voidaan taata ja turvata. Oppimisen esteitä on raivattava ja opiskeluun vaikuttavat tekijät tulee huomioida koko elämän kirjon osalta, erilaisia reittejä tulee mahdollistaa.

Osaaminen on Suomen menestyksen edellytys, oli tavoitteena sitten hyvä ja merkityksellinen elämä tai esimerkiksi taloudellinen menestyminen. Opiskelu ja osaamisen lisääminen ovat investointeja tulevaisuuteen.

Olemmeko me ja rakenteemme valmiit elinikäisen oppimisen mahdollistavaan out of the box –ajatteluun?

Teksti: Sanna Gango

Jamilahti

Uudistuneet sisällöt, ammattitaitoiset opettajat ja tekemisen meininkiä. Kaikki edellytykset viettää ainutlaatuinen vuosi ja omaksua tulevaisuuden tietotaitoa.

Tutustu tarjontaamme ja laita hakemus, kutsumme sinut haastatteluun

Toimisto

Jamilahden kansanopisto
Tikkupolku 1, 49460 Hamina
0400 318 456
toimisto(at)jamilahti.fi

Jamilahti muualla verkossa

Toukokuun 25. päivästä alkaen henkilötietojen käsittelyä ohjaa koko EU-aluetta koskeva yleinen tietosuoja-asetus. Siksi haluamme muistuttaa asiakkaitamme tietojen turvallisen ja luotettavan käsittelyn merkityksestä. Lue Tietosuojaseloste