Blogi 

Rexin blogi 8/Vapaa sivistystyö aluekehittäjänä

 

Vapaan sivistystyön kyky ja mahdollisuudet toimia yhteiskunnallisena kehittäjänä, jää usein liian vähälle huomiolle. Keskustelu vapaan sivistystyön merkityksestä painottuu usein yksilöihin sekä toiminnan sosiaalisiin ja hyvinvointiulottuvuuksiin, ”aktiiviseen kansalaisuuteen”.  

Vapaalla sivistystyöllä on kuitenkin paljon annettavaa myös erilaisissa yhteiskunnallisissa muutostilanteissa: uudet tarpeet koulutuksessa ja elinkeinoelämässä, tietoyhteiskunnan kehittyminen tai alueilla tapahtuvat äkilliset rakennemuutostilanteet ovat tyypillisiä tilanteita, joissa kansalaisten osaamista on päivitettävä ja lisättävä. Vapaalla sivistystyöllä on mahdollisuus reagoida muutostilanteiden tuomiin tarpeisiin nopeasti ja joustavasti. 

Vapaa sivistystyö tulisi entistä tiiviimmin valjastaa elinikäistä oppimista ja työelämää palvelevaan rooliin. Parhaassa tapauksessa vapaa sivistystyö palvelee kaupunkien ja kuntien kehitystä sekä elinkeinojen edistämistä. Tuloksia syntyy, kun vapaa sivistystyö on tiiviissä yhteistyössä näiden sektoreiden kanssa. Myös meidän alueellamme rohkeat avaukset vapaan sivistystyön parempaan hyödyntämiseen ovat tervetulleita.

Näiden ajatusten myötä toivotan nykyisille ja tuleville yhteistyökumppaneillemme antoisaa vuorovaikutusta
sekä kaikille opiskelijoillemme mitä parhainta lukuvuotta!

Teksti: Sanna Gango

PS. Tiesithän, että vapaa sivistystyö tuo myös yliopiston ”kotiovellesi”!

 

Jamilahti

Uudistuneet sisällöt, ammattitaitoiset opettajat ja tekemisen meininkiä. Kaikki edellytykset viettää ainutlaatuinen vuosi ja omaksua tulevaisuuden tietotaitoa.

Tutustu tarjontaamme ja laita hakemus, kutsumme sinut haastatteluun

Toimisto

Jamilahden kansanopisto
Tikkupolku 1, 49460 Hamina
0400 318 456
toimisto(at)jamilahti.fi

Jamilahti muualla verkossa

Toukokuun 25. päivästä alkaen henkilötietojen käsittelyä ohjaa koko EU-aluetta koskeva yleinen tietosuoja-asetus. Siksi haluamme muistuttaa asiakkaitamme tietojen turvallisen ja luotettavan käsittelyn merkityksestä. Lue Tietosuojaseloste