Luova ilmapiiri ja tekemisen meininki. Tervetuloa Jamilahteen! 

Opintojen rahoitus

Kun opiskelet kansanopistossa koko lukuvuoden mittaisella linjalla, sinun on mahdollisuus saada opintoihisi valtion opintotukea (opintolainan valtiontakaus, opintorahan perusosa + asumislisä). Kansanopistossa saat saman opintotuen kuin toisen asteen koulutuksessa, eivätkä käyttämäsi opintotukikuukaudet vähennä myöhempiä opintotukikuukausia ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Opintorahan suuruuteen vaikuttaa mm. ikäsi, asumismuotosi ja omat tai vanhempiesi tulot tukikuukausien aikana.

Opintoraha

Kelan sivulta löytyy tiedot opintorahan määräytymisestä (kansanopistojen linjat kuuluvat 2. asteen koulutuksiin).

Ensikertalaiskiintiö ei kulu

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut suosivat valinnoissaan ensikertaisia hakijoita. Jos et tiedä, mitä tarkalleen haluaisit opiskella, tai jos et päässyt tällä kertaa opiskelemaan haluamasi alaa, kansanopistossa voit valmistautua sinua kiinnostavan opiskelualan pääsykokeisiin menettämättä ensikertalaisen hakijan asemaasi.

Asumislisä

Katso asumislisän suuruus ja myöntämisperusteet Kelan sivulta.

Opintolaina

Opintorahan lisäksi on mahdollista saada myös valtion takaamaa opintolainaa.

Tietoa opintotukiasioista löydät Kelan sivuilta.
Opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen tarvitset opintotukihakemukseen opiston leiman ja allekirjoituksen, joten lähetä täytetty opintotukihakemus välittömästi opistolle - ja me toimitamme sen edelleen Kelaan.

 

Jamilahti

Uudistuneet sisällöt, ammattitaitoiset opettajat ja tekemisen meininkiä. Kaikki edellytykset viettää ainutlaatuinen vuosi ja omaksua tulevaisuuden tietotaitoa.

Tutustu tarjontaamme ja laita hakemus, kutsumme sinut haastatteluun

Toimisto

Jamilahden kansanopisto
Tikkupolku 1, 49460 Hamina
0400 318 456
toimisto(at)jamilahti.fi

Jamilahti muualla verkossa

Toukokuun 25. päivästä alkaen henkilötietojen käsittelyä ohjaa koko EU-aluetta koskeva yleinen tietosuoja-asetus. Siksi haluamme muistuttaa asiakkaitamme tietojen turvallisen ja luotettavan käsittelyn merkityksestä. Lue Tietosuojaseloste