Luova ilmapiiri ja tekemisen meininki. Tervetuloa Jamilahteen! 

Runolinja

Jamilahden kansanopiston Runolinjalla tutustutaan monipuolisesti nykyrunouden kerrostumiin. Kokovuotisella linjalla keskitytään runojen kirjoittamiseen, mutta tutustutaan myös runouden teoriaan sekä jo julkaistuun runouteen. Runouden lajeihin, kuten proosa- ja lavarunouteen sekä visuaaliseen runouteen, tutustutaan niihin perehtyneiden opettajien johdalla. Runolinja pyrkii tutustuttamaan opiskelijat nykyrunouteen vivahteikkaasti ja innostavasti. Lopputyönä kirjoitetaan runokokoelma.

Runolinja pyrkii antamaan monipuolisen näkemyksen nykyrunoudesta ja sen mahdollisuuksista. Opetus sisältää runsaasti kirjoittamista, palautekeskustelua ja kirjallisuuteen tutustumista. Runolinja soveltuu kaikille runoudesta kiinnostuneille. Se tarjoaa myös välineitä ilmausuvoimaisen ja merkityksellisen kielen kehittämiseen, joka antaa valmiuksia korkeakouluopinnoille ja muun muassa toimittajan työhön. Kurssilla perehdytään myös sosiaalisen mediaan osana ammattikirjailijan työtä.

Runolinjaa vetää runoilija, tietokirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja Tommi Parkko, jolla on useamman vuosikymmenen kokemus runoilijana, runoaktiivina, kustantajana ja opettajana runouden ilmiöiden tarkkailijana ja luojana. Hän on julkaissut kolme runokokoelmaa, joista viimeisin Pelikaani (Savukeidas) ilmeistyi vuonna 2011. Hän on julkaissut luovan kirjoittamisen oppaat Kirjoita runo – opas aloittelevalle runoilijalle (Avain 2011), Runouden ilmiöitä (Avain 2012) sekä toimittanut yliopistollisen luovan kirjoittamisen aineopintotason kirjan Runouden vapaus (Avain 2014). Syksyllä 2016 ilmestyi Parkon uusi luovan kirjoittamisen opas, jossa esitellään runokokoelman tekoa.

Opintomaksut

Ota yhteyttä! Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Linjoille on jatkuva haku. Paikkoja rajoitetusti, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Jamilahti

Uudistuneet sisällöt, ammattitaitoiset opettajat ja tekemisen meininkiä. Kaikki edellytykset viettää ainutlaatuinen vuosi ja omaksua tulevaisuuden tietotaitoa.

Tutustu tarjontaamme ja laita hakemus, kutsumme sinut haastatteluun

Toimisto

Jamilahden kansanopisto
Tikkupolku 1, 49460 Hamina
0400 318 456
toimisto(at)jamilahti.fi

Jamilahti muualla verkossa

Toukokuun 25. päivästä alkaen henkilötietojen käsittelyä ohjaa koko EU-aluetta koskeva yleinen tietosuoja-asetus. Siksi haluamme muistuttaa asiakkaitamme tietojen turvallisen ja luotettavan käsittelyn merkityksestä. Lue Tietosuojaseloste